Saga

I oktober 2020 kom min andra bok. Det är en fotografisk mix av natur och kultur, där små berättelser vävts ihop till en lång saga som utspelar sig i den verkliga naturen.

Det handlar om tre små prinsessor. En bor i skogen, hon är den vilda och orädda. Den andra bor i en fiskekorg nere vid havet och är en sakletare och den tredje har flyttat in i en gammal hundkoja vid ett ödehus på en äng. Hon är den kloka och strävsamma. De känner inte varandra i början … Man får följa dem på olika äventyr och uppleva deras liv, under olika årstider och ur deras perspektiv.

En saga som kan sprida upptäckarglädje, nyfikenhet och en ”klara-sig-själv-känsla”, men att det mesta blir roligare om man är fler.

Utifrån de gamla föremålen som finns infällda bland texter och bilder finns/ges möjligheter till egna berättelser eller barndomsminnen. En generationssagobok …

Inbunden, halvklot, 150 sidor och kostar 200.00 kr

Utdrag från BTJ (bibliotekstjänst) recension.

… Bettina Wingolf är kulturbärare och slöjdare. Hon har täljt figurerna i trä och fotograferat dem i olika miljöer. Bilderna är stämningsfulla och vackra. Det råder inga tvivel om att Wingolf vårdar och värnar den natur hon skildrar. Stämningen i vissa skogsbilder för tankarna till John Bauer … Hon har en bra känsla för färg och form. Det finns också en lekfullhet i sättet son hon presenterar figurerna. Något som kan locka läsaren till egen lek eller dockteater. … (Christina Wedenmark)

En liten film om sagans figurer från en utställning påStenungsunds Bibliotek.