Om Pinnplockerskan / Kontakt

Vem är jag, Pinnplockerskan?                                                                                                                          
Ja, egentligen heter jag Bettina.
Född och uppvuxen i Göteborg med omnejd, boende i Dalsland under en del år där jag drev lanthandel och vandrarhem på 80-talet för att sedan hamna i Ödsmål, söder om Ljungskile på Västkusten.
Där har jag sedan många år min verkstad som jag numera tillbringar mycket tid i och med skogen bakom husknuten är det aldrig långt till material eller inspiration.                     Jag gillar pinnar — långa, korta, tjocka, smala, raka, krokiga, knöliga och kvistiga, nya och gamla. Naturens egna former som (ut)nyttjas och tas tillvara och ibland kryddas med lite humor blir till både konstverk och praktiska prylar. Mitt intresse för kulturhistoria tillsammans med nyfikenhet för olika material och tekniker, har genom åren gjort mig till en ganska mångsidig slöjdare.  Djur och natur har också bidragit till den jag är … Jag är med på utställningar och marknader, lämnar alster till butiker och säljer hemma i verkstan´.
Jag har kurser i täljning, knivtillverkning och tagelarbeten och i bland håller jag föredrag.    

 

 I oktober 2020 kom En annorlunda saga.   Det är fotografisk mix av natur och kultur, där små berättelser vävts ihop till en lång saga som utspelar sig i den verkliga naturen.

Tre små täljda prinsessors äventyr i skogen, vid havet och vid ett ödehus … under olika årstider och ur deras perspektiv.                  

Se mer under egen flik  

                                      

 Det är så roligt att fr o m 30/5 2024 finns tagelspinnande med på den nationella förteckningen över det immateriella kulturarvet.

Läs mer på  http://levandekulturarv.se                              

Tre av mina intressen; hästar, hantverk och historia har också resulterat i en bok – den enda i sitt slag.    ( 2017)
  TAGEL -en annorlunda hästbok- är en kulturhistorisk resa om ett material från självhushållningen fram till nutid. Redskap och tekniker samt instruktioner till flera olika tagelprodukter – se tagel. 

Läs mera om tagel under egen flik.

 

KONTAKT
Bettina Wingolf
Röds Höjd 129
444 97 Svenshögen

mob: 0730-613572
Företaget har F-skatt

E-mejl:
bettina [att] pinnplockerskan[dot] se